NM Publikumsfavoritt 2016

 

SKUMbags gjør seg klar for årets NM som avholdes lørdag 30 januar. Denne gangen stiller vi med kun TO øl og ikke syv som i fjor! Vi satser ikke like knallhardt på å vinne årets stand i år (som vi har fått 2 premie for de to siste årene), selv om vi selvsagt er veldig gira på en førsteplass også..

Vi lever våre hektiske liv der alle hjulene skal rundt, og det har vært for få timer i døgnet til å klare å planlegge tidenes stand i år. Som småbarnsforeldre og med en rekke spennende ølrelaterte prosjekter på gang (som du garantert vil få høre mer om etterhvert!) er vi  stolte av våre to øl som vi har valgt å ta med oss. De to ølene vi har med oss i år er begge ekstreme på sin måte, og to veldig forskjellige øl.

Bilde 27.01.2016, 11.06.20Berliner Buddha er inspirert av ølstilen Berliner weisse, og mye av inspirasjonen kommer også fra Lindheim ølkompani som jeg besøkte i fjor. Bryggeriet på gården i Telemark brygger virkelig fantastiske syrlige øl med mye god frukt, og vi har plukket opp noen gode råd herfra. Vår Berliner weisse er tilsatt litt mer mørkere malt enn det som er vanlig, den er syrnet med «acid malt» og biola, og selve bryggingen tok to dager. Vi har tilsatt store mengder med pasjonsfrukt, og litt druejuice for å få en virkelig fruktig opplevelse. Ølet er friskt, syrlig, fruktig og holder en alkoholprosent på 4,7 %.

Bitter sweet symphony er et bittersøtt beist av en øl. Den er brun på farge, og dufter maltig og krydret. Vi har brukt chili og bipollen i ølet, og gjæret det med en belgisk saisongjær. Ølet er på 10 % og «etiketten» består av vårt smaksdiagram som viser hvordan ølet smakte ferskt og etter lagring!

Vi vil selvfølgelig poste oppdateringer underveis på facebookgruppen vår, og vi satser på å igjen få spredt masse ølglede!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s