Brygg med John Carpenter fra Anchor Brewing!

Søndag 20. september hos Smakselv i Oslo 

Tid: kl. 11:00 – 17:00

Smakselv sine nettsider for billettkjøp

carpenterOm du er hjemmebrygger, er dette noe du IKKE vil du ikke gå glipp av! Mark Carpenter er en levende legende fra Anchor Brewing, med over 40 års erfaring fra bransjen. Her kan man virkelig få muligheten til å plukke med seg et og annet tips som kan være til inspirasjon for videre brygging.

Det planlagte ølet som skal brygges er en Anchor steam beer, et ikon av et øl, som også historisk sett har hatt svært stor betydning for hele den amerikanske mikrobryggkulturen og dannet grunnlaget for craftbeer-revolusjonen.

Starten på hele den moderne «Craft-beer- revolusjonen» skyldes nemlig  tre amerikanske bryggerier, med Anchor som selve Pioneren. Anchor Brewing er nemlig det eldste, ja faktisk det første amerikanske «craft»- bryggeriet og startet opp i 1896.

De tre bryggeriene som startet den moderne craftbeer-revolusjonen på 70 tallet i Usa er:

  • Anchor Brewing
  • New Albion Brewing
  • Sierra Nevada Brewing

Ok, jeg skal gjøre denne historien så kort som overhodet mulig, så skal jeg love deg å fortelle deg den lange historien en annen gang.

På slutten av 60-tallet fikk en velkjent kar, Fritz Maytag øynene opp for Anchor Steam beer. Siden bryggeriet holdt på å gå konkurs kjøpte den rike hvitevarearvingen 51% av aksjene, og noen år etter overtok han hele Anchor Brewing. En annen ølentusiast som hadde fått smaken på godt øl, John McAuliffe, ble inspirert og startet opp New Albion Brewing i Sonoma California, et mikrobryggeri som levde i syv år. Dette bryggeriet fikk også mange tilhengere, en av dem var Ken Grossman som hadde lært hjemmebrygging fra en kompis av sin far, og nord i California åpnet han i 1976 butikk for hjemmebryggere. Med hjelp fra McAuliffe utviklet Grossman sine egne øl med Paul Camusi, og han kalte ølet «Sierra Nevada»! Det er altså disse tre bryggeriene, Anchor Brewing, New Albion Brewing, og Sierra Nevada som startet hele ølrevolusjonen i USA, som har spredt seg rundt over Europa.. Og er ikke dette en grunn til at du virkelig skal ha en god unnskyldning til å ikke kjøpe bilett til dette fabelaktige arrangementet så vet ikke jeg..!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s