Garage project – collaborations med norske bryggerier

 

Garage Project var i fjor på sin Skandinaviaturne, for å brygge fem samarbeidsøl i løpet av en uke. De fem ølene ble lansert i mai, og er nå tilgjengelige på vinmonopolet.

Garage Project startet opp i 2011 og bryggeriet holder til i  til i Wellington, New Zealand. Det er de tre kompisene Pete, Jos og Ian, som startet det hele, og som  bryggerinavnet tilsier, så holder bryggeriet til i en garasje (som en gang i tiden var et Jaguar-bilverksted eid av en kvinnelig racerbilsjåfør!).

Bryggeriet har nylig  blitt kåret til det beste bryggeriet på New Zealand, og for de tre kompisene handler bryggingen om å glemme alt man forbinder med tradisjonell øl og åpne sitt sinn for nyskapende og utradisjonelt øl, noe de behersker veldig bra!

amundsenHøsten 2014 pakket Jos koffertene full av spennende humle fra New Zealand og andre spennende ingredienser, og satte seg på flyet til andre siden av kloden. Først gikk turen  til CAP i Sverige utenfor Stockholm, der det 11 november ble brygget en imperial pilsner som fikk Classified Antipodean Pilsner. Dette er noe ganske annet enn det man ofte forbinder med pils, siden den er sterk (8%) og proppfull av humle. Noe av humlen fra New Zealand er også nye sorter som enda ikke har fått navn!

Neste dag var en kald tirsdag i Norge der det var Amundsen i Oslo som sto for tur. En  spennende hveteøl med de to utradisjonelle ingrediensene Hibiscus og Tamarillo var resultatet etter dette besøket. Selvsagt også med masse spennende humle fra New Zealand. Ølet fikk navnet ”Born Slippy”.

brygghusSamme dag, en del timer senere  bar det av sted til Grunerløkka Brygghus der det var en Pacific Pale ale på 5,5 % med masse spennende New zealand humle i. Den ene humlen er så ny at den enda ikke har fått navn!  Ølet har fått navnet ”Tai Nui”.

Deretter gikk turen til Jos videre over de snøbelagte fjellene som skiller østlandet fra vestlandet og det var nå Ægir som skulle besøkes. I Flåm hadde Ewan Lewis gjort klart bryggeriet for de norrøne gudene og for sin bryggekollega, Jos. ”First Wave” er en Oyster Stout og inneholder både østers og røykt tang. Dette er altså et kraftig øl med mye umami.

Neste dag var det klart for siste bryggeri og siste samarbeidsøl – med 7 fjell i Bergen. Dette ble et Saison med fejo og brettanomyces. Det ble dermed en sur avslutning på bryggingen for Jos!

Garage Project var i Sverige og Norge den 11-15 november:ægir

  • 11 nov – brygging med CAP Brewery utenfor Stockholm
  • 12 nov – Brygging med Amundsen Brygger og Grünerløkka i Oslo
  • 13 nov – Brygging med Ægir Bryggeri på Flåm
  • 14 nov – Brygging med 7 Fjell Bryggeri i Bergen

 

SKUMbag har tidligere avholdt ølsmaking på Bar Polar (Sandaker) med Garage Project sitt nordiske prosjekt som tema. Da smakte vi oss gjennom noen av ølene sammen med en gjeng ølentusiaster.

Onsdag 24 juli kommer Jos til Oslo og i Smakselv sine lokaler får man mulighet til å delta på deres arrangement ”brygg med en bryggmester”. Sammen med Garage Project skal det brygges et svært spesielt øl, eller en flytende gulrotkake som de selv kaller det! Dette kan bli veldig spennende og vi tar selvsagt turen for å være med på dette! Det vil derfor komme en artikkel om vår opplevelse etter arrangementet. Her kan du lese om arrangementet og kjøpe billett!

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s