Smaksskjema for øl

OPPDATERT MED NYTT OG FORBEDRET SKJEMA!

Etter flere forespørsler har vi nå lagt ut vårt smaksskjema til fritt bruk for alle interesserte.

Dette er det skjemaet som vi nå benytter på våre smakinger og kurs, og det inneholder det vi mener er mest viktig for å kunne beskrive øl på en enkel og oversiktlig måte. Dette skjemaet kan du fritt kopiere, printe ut og bruke som du vil!

Etter å ha prøvd oss frem med ulike skjemaer har vi etter mye testing funnet ut at dette er et skjema som fungerer veldig bra om det printes ut og dekker en hel A4- side. Det er plass til å fylle inn smaksnotater for to øl, noe som gjør at man kan fylle inn smkshjulet og sammenligne to øl uten at det blir uoversikltlig. Bruk to forskjellige farger når strekene tegnes! Fonten på assosiasjonsordene er større og skarpere, noe som gjør det leselig også på en pub eller serveringssted.

IMG_0837

Smaks- og assosiasjonshjulet er noe av det vi har brukt mest tid på å utvikle, og etter å ha studert ulike versjoner av lignende verktøy fant vi ut at vi måtte lage vår egen versjon som i tillegg inneholder noen ord som kan sette hjernen i sving. De skjemaene vi har sett tidligere har enten vært for enkle eller for kompliserte, og dette dannet grunnlaget for å lage et eget skjema der man enkelt kan sette ord på hele smaksopplevelsen.

Eksempler på hvordan man kan bruke smakshjulet

Den øverste av disse to figurene kan fint representere en IPA, mens det nederste viser forskjellen på og sammenligner en tilfeldig Porter og en tilfeldig IPA.

ipa

porteripa

Dette er første versjon av skjemaet vårt:

 

IMG_0212

Her kan du laste ned skjema, to stk per A4-side.

smaksskjema 2 per a4-side

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s