NM Publikumsfavoritt 2015 – 2 plass!

 

Stemningsrapport fra NM, publikumsfavoritt 2015- Ps, klikk på bildene for å se dem større!

 

unnamed

Omtrent 700 ølentusiaster var samlet i kanonhallen på Løren for å smake seg frem til sine favorittøl blandt 96 ulike øl. Dette er en årlig begivenhet for mange, og det sier seg selv at det er god stemning og mye rart å smake på!

Norbrygg står bak arrangementet, og som alltid hadde de gjort en fabelaktig jobb under årets NM. I år var det også mer fokus på konkurransen «beste stand» enn i fjor, med heftigere premiering enn tidligere. De 5 beste standene ble premiert, og her var det helhet, kreativitet og entusiasme dommerne hadde sett etter.

SKUMbag og Søylegården nanobryggeri er nesten ferdig rigget
SKUMbag og Søylegården nanobryggeri er nesten ferdig rigget

bastardbuddhaI år som i fjor stilte vi sterkt til nm, med 5 øl og 10 entusiaster bak «Skumbag og Søylegården Nanobryggeri» sin øl og mat-stand. Vi hadde selvfølgelig med oss SKUMbag-baren vår med tre taps, og de gamle vinkassetappetårnene våre.

Her er det vi stakk av med av premier i år:

 – SKUMbag/Søylegården Nanobryggeri: 2. Plass beste stand
 – SKUMberry Saison: 5 plass beste øl
 – Bastard Buddha #1 (VillSKUM): 13 plass beste øl
* Det var premiering for de fem beste stands, og 30 beste øl

Her finner du hele resultatlistene fra årets NM – norbrygg.no

lojoVi er selvfølgelig stolte og glade over resultatene, og vår egen innsats under årets NM, nå har vi 2 plass beste stand to år på rad! Vi gjorde som i fjor, og representerte SKUMbag og Søylegården Nanobryggeri sammen. Forskjellen fra i fjor var at denne gangen satset vi virkelig stort på å fokusere på øl og mat, og vi hadde mat til hvert av ølene vi stilte med. For å få dette til har vi planlagt nøye, og med 10 entusiaster bak standen fikk vi dette bra til.

Til tider var det svært mange folk som sto med glassene sine og ville smake på ølet vårt, og selv om vi stilte mannsterke så hadde vi mer enn nok å gjøre hele tiden. Den Belgiske Saisonen vår fikk vi veldig mye skryt for, og de 20 literen vi hadde med av denne gikk litt for raskt unna, og det var tomt litt tidligere enn planlagt. Dette resulterte i at ikke alle fikk smakt den, men den havnet likevel på en femte plass!

Litt drama men mye glede!

Litt drama var det også denne kvelden da nabostanden vår fikk all ære for vårt mat og øl-konsept, og ble opplest som 2. plass for beste stand.. Heldigvis fikk norbrygg raskt ordnet opp i denne feilen, men vi ble snytt for gleden å komme opp på scenen for å motta premien. Bortsett fra denne lille blemmen må jeg også  gi skryt til Norbrygg for et godt gjennomført arrangement. Bra jobbet, jeg tror alle deltagere og publikum storkoste seg!

Øl og mat

Vårt konsept i år var øl og mat. Vi hadde derfor med god ost som passet godt til ølene våre, og sashimi av SALMA som vi serverte til vår svært spenstige «Bastard Buddha». I tillegg hadde vi hjemmelaget brownie med frysetørket solbær (veldig god med Porter) , og tre ulike hjemmelagde chutneyer til ostene.

 

Ost og øl

ostDe fire ostene vi hadde med oss var: lagret sveitser, lagret Ridderost, Selbu blå kraftig og Dovreost økologisk brie. Å kombinere ost og øl er nytt for mange, og vi fikk veldig gode tilbakemeldinger på dette. De to faste ostene, svitser og ridder var begge fulltreffere til Saisonen vi hadde med. Disse ostene er også veldig gode sammen med annet belgisk øl, som belgisk blonde eller trappistøl. Andre oster som er gode til de kraftige belgiske kan være chevre eller litt kraftigere ost. Blåmuggosten valgte vi å anbefale spesielt til Porteren vår, både til den søte laktoseporteren og også til solbærporteren vår. Til solbærporteren hadde vi også hjemmelaget chutney av eple og solbær som en ekstra kombinasjon. Dovreosten passet også godt til Saisonen vår, og Buddha 2, som er en krydret belgisk sterk.

Sashimi av SALMA og øl

sashDet var mye å gjøre på standen vår, og det sto til enhver tid tre personer og jobbet med å tilberede sashimi av SALMA. Utrolige 12 kilo med Salmalaks gikk ut som smaksprøver fra standen vår, Det er MYE laks!  Vi serverte sashimi til våre to versjoner av «buddha bastard». Vi hadde laget vår egen saus som inneholdt mye av de samme krydrene vi hadde i ølet, for å skape en god match.

Sashimi av SALMA laks er velkjent for mange, og vi fikk mange spørsmål om hvilke kommersielle øl som passer til dette. Dersom man velger å lage en «ponzu-saus» eller spicy saus med soya og sitrus ville jeg sett etter de samme egenskapene i ølet for å skape en god match. Ølet bør være lyst og gjerne med innlag av sitrus eller krydre. Jeg vil også gå for et friskt øl som ikke er for alkoholsterk. Mange drikker de asiatiske variantene Kirin og Asahi,  men mitt tips er å prøve noe mer spenstig. Prøv gjerne en wit (dette er belgisk stil hveteøl med sitrus og koriander), eller en blond ale. Ægir sin butikkøl «Dag» er veldig god til sashimi, prøv også haandbryggeriet Blondie og forskjellige hveteøl.

Oppskrift på sashimisausen vår (målene er omtrentlige og det må smakes til): sten

  •  50 % soyasaus
  • 30 % limesaft
  • 10 % presset eple
  • 5 % presset pære
  • 5 % presset appelsin
  • fersk koriander, finhakket ingefær og chili og litt limeskall blandes inn. Deretter siles blandingen og justeres med soyasaus eller limejuice. Helles over sashimien ved servering. Toppes med ristet sesamfrø og vårløk.

 

Det krever mye forberedelse og skarpe kniver når 12 kg SALMA skal serveres som sashimi sammen med vårt øl.
Det krever mye forberedelse og skarpe kniver når 12 kg SALMA skal serveres som sashimi sammen med vårt øl.

Her er endel stemningsbilder av standen vår:

IMG_9470 IMG_3688

brownie IMG_3648

IMG_3668

IMG_3657IMG_3671IMG_3652IMG_3643IMG_3644IMG_3646

 

IMG_3684

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s