Little Brother Brewery, Oslos minste mikrobryggeri!

 

Med 80 liters batcher snakker vi virkelig ekte mikrobryggeri, og det lille bryggeriet sitt øl av beste kvalitet er en ekslusiv vare som å finne på noen få steder i Oslo.

Little-Brother-Logo-Stor-1000x667

Oslos aller minste kommersielle bryggeri  holder til sentralt en bakgård i Akersveien. I tillegg til oss (Arild og Jostein) var det  tre andre ølentusiaster som hadde funnet veien hit, ettersom Cameron med glede og entusiasme åpner sine bryggedører for å la nysgjerrige ølentusiaster komme innom og se hva som foregår på bryggeriet og slå av en hyggelig prat.

Australske Cameron Manson snakker veldig bra norsk siden han har norsk kjæreste og bodd her en stund, og vi lytter spent når han med stor entusiasme forteller om hvordan han startet bryggeriet sitt og om de ulike ølene som brygges her.

I dag brygges det en «Epic venture IPA» som er et av de faste ølene man kan få kjøpt på cafe Sara eller cafe Nero. Dette ølet fikk veldig gode tilbakemeldinger på ølfestivalen «Oslo beer week», så det er mange som nå er glade for å kunne kjøpe denne heftige IPAen. Selv om bryggeriet har en fast IPA, så er det mye eksperimentering og spennende øl som brygges her i tillegg, og det har blitt brygget noen veldig heftige kaffe-øl som du abolutt bør smake om du får muligheten! På vårt besøk oppdaget vi også at det sto et veldig spennende øl og gjæret med Brettanomyces- gjær (villgjær for å lage sur-øl) .

De to brødrene Cameron og Andrew startet Little Brother Brewery i 2013, og målet var å  pilotbrygge på det lille bryggeutstyret mens de så etter større anlegg. Det ble søkt om tilvirkningsløyve og plutselig var bryggingen i gang med levering til to serveringssteder i Oslo: Cafe Sara og Cafe Nero. I tillegg leveres det øl til Doga under ulike arrangementer.

Mens Cameron tar seg av bryggingen bor storebroren Andrew i Australia og tar seg av alt det grafiske arbeidet, og tegner blant annet alle de ulike etikettene til flaskene!

Det brygges en gang i uken, og batchene er små, 80 liter hver gang. Dette holder  til å drifte bryggingen,  men målet er å øke produksjonen om ikke alt for lenge.  Det skal snart også tappes på KeyKegs (en type «ny standard» på praktiske engangsfat som brukes av mikrobryggerier). Dette gjør økning av distribusjon mye enklere og ølet kan også da serveres på flere steder. I tillegg jobbes det også med å få til et utsalg der man kan kjøpe store flasker, såkalte «growlers» som man kan komme og fylle på. Dette er absolutt noe ser vi veldig frem til!

Med et friskt pust som Little brother brewery får man virkelig satt fokus på lokalt øl, og vi gleder oss til å se mer øl fra det lille bryggeriet i tiden fremover. Vi vil anbefale alle å ta en tur innom kafe Nero eller kafe Sara å smake på ølet fra Little brother!

Les mer om bryggeriet på Little brother brewery sine hjemmesider. Her kan du lese om arrangementer og du kan også kjøpe fine TEKU- glass fra bryggeriet.

Vi storkoste oss på besøk hos det lille bryggeriet, og nedenfor ser du en liten bildeserie og stemningsrapport. Mye god ølprat, og artige diskusjoner her!

IMG_0968.JPG

IMG_1109.JPG

IMG_0966.JPG

IMG_0952.JPG

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s