St. Hallvards bryggeri

 

sthallvardlogoIdeen om St.Hallvard bryggeri er basert på flere ølentusiasters lidenskap og drøm om å skape et mikrobryggeri i Oslo, der alle som vil kan få muligheten til å være medeier. Ambisjonene er store og planene er klare.  St. Hallvards skal bli Oslos egne mikrobryggeri, øl for folket –  eid av folket!

Det er ved hjelp av «crowfundig» på nettstedet newjelly.com man får presentert hele ideen og man har muligheten til å kjøpe andeler i bryggeriet. I tillegg til en god videopresentasjon, tekst og bilder finner man også foretningsplanen og det er tydelig at dette er et godt og gjennomtenkt prosjekt som snart skal realiseres.

I sin planlegging har det kommende bryggeriet allerede presentert og solgt inn ølet på flere restauranter i Oslo bla. annet The Dubliner, Bjørungs, Celcius, Lofoten, samt på Blenheims i New York, (kåret til en av de 20 beste restaurantene på Manhattan). Blenheims serverer kortreist mat fra egen økofarm – og snart langreist drikke.

Planlagte øltypersthallvard

Ølet som skal brygges er i første omgang 4-7 forskjellige øltyper som skal distribueres fra Osloområdet. Det er planlagt både øl i butikkstyrke (4,7%) og sterkere øl. Disse ølsortene er planlagt i butikkstyrke: Blonde, Weissbier, Pale ale og Amber ale. Disse ølene er planlagt til vinmonopol/restaurant: Pale ale, IPA, Brown ale og Porter. I tillegg skal det satses på ulike sesongvarianter, og ulike trender.

Hvem er St. Hallvards bryggeri

Grunderne bak prosjektet består av Christian Salicath, Anders Roede, og Edvard Rødseth. Her er det flere kjente navn og ansikter som jeg kjenner igjen fra ulike steder som Bryggeland (butikken jeg pleier å kjøpe råvarer fra, Christian er alltid hyggelig og behjelpelig når jeg kommer innom for å kjøpe malt og humle), ulike facebookgrupper og forum som omfatter ølbrygging (Anders Roede er veldig aktiv og kommer ofte med gode tips) og Edvard Rødseth som eksperimenterer med dyrking av malt og humle.

Jeg har klippet litt tekst fra presentasjonen fra newjelly som forklarer helt enkelt hvorfor man bør støtte opp under dette prosjektet. Det anbefales også å klikke seg inn på siden for å se videopresentasjonen:

«Som ølentusiaster er vår bakgrunn, historie og tilnærming til øl vidt forskjellig. Noen av oss har holdt på med ølbrygging siden vi som små hjalp bestemor å brygge til jul, mens andre begynte å brygge for noen år siden. Felles er kjærligheten til ølbryggingens uendelige univers, og det er den som har sådd ideen om et ordentlig bryggeri.»

«Vi ønsker å skape et åpent bryggeri med utveksling av oppskrifter, idéer, kunnskap og erfaring. Som medeier kan du hjelpe oss stort med markedsføringen, for eksempel ved å dele det som skjer på sosiale medier og etterspørre ditt eget drømmeøl. Skål!»

«Hvorfor andeler? Vi vil invitere deg til bryggeriet, du hjelper til med å velge ut
smaker etc, du feirer og markerer åpningen og de små eller store seirene i årene.
Det vil opprettes et SA i St. Hallvards bryggeri AS der SA eier 30 prosent av andelene
ved fulltegning. 1 andel tilsvarer 125/180000 i SA. Personene i SA må velge en representant som skal sitte i styret St.Hallvards bryggeri AS.»

Ølsmaking og mer info

Torsdag 16 oktober inviterer St. Hallvard til en kveld med ølsmaking, hygge og investorinformasjon. NB! Det er begrenset med plasser, så du bør melde deg på raskest mulig. Dette ser SKUMbag selvfølgelig veldig frem til, og vi kommer med mer informasjon og en stemningsrapport i etterkant av dette eventet!

invitasjon

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s