Grünerløkka brygghus

 

Endelig har Grünerløkka Brygghus lansert to av sine øl på vinmonopolet: «Løkka IPA» og «White IPA». Dette er to av mange norske ølnyheter som akkurat har blitt lansert.

ølbeskrivelsene har vi flyttet til våre medlemssider.

Det har lenge vært lite mikrobrygget Oslo-øl Photo 29.05.14 15 45 11tilgjengelig i salg på vinmonopolet, så det er virkelig en glede å se et ekte Oslobryggeri som satser, og gjør det gode håndverksølet sitt enda mer tilgjengelig.  Grünerløkka brygghus har vært en av de store pådriverne for å pushe godt øl ut til folket og har siden 2010 servert godt øl fra sine mange tappekraner. Det er først i 2013 de begynte å brygge sitt eget øl, som siden da har vært å få  på Grünerløkka brygghus eller på noen av de andre gode serveringsstedene i Oslo. Grunerløkka brygghus fokuserer også på øl og mat, og arrangerer noen veldig fine ølfestivaler og «happenings» som absolutt er verdt å ta turen til. Dette kan du lese mer om på deres egne hjemmesider: http://brygghus.no

SKUMbags på bryggeribesøk

Siden vi tidligere i år hørte rykter om at Grünerløkka Brygghus hadde større planer på gang ble vi selvsagt nysgjerrige så vi tok rett og slett en liten tur ned for å se hva som var på gang! En litt stresset gjeng som  akkurat hadde fått flaskemaskinen sin montert, tok oss godt imot på tross av at vi kom når de hadde det veldig travelt! Det var full aktivitet med å fylle opp flaskene som etterhvert skulle ut til tørste folk, og ikke minst i salg på vinmonopolet. Bryggeriet er ikke inne i lokalet slik som det ofte er på bryggepuber, men bryggeriet ligger et lite steinkast nedenfor (Københavngata 2, like ved Sofienbergparken midt på Grünerløkka). Det er her i den lille bakgården ved kafe Vespa Grünerløkka Brygghus også arrangerer ulike arrangementer og festivaler jevnlig. Grünerløkka mat og mikrobryggfestival er en årlig begivenhet som absolutt er verdt å få med seg.

Selve bryggeriet er bygd opp som et klassisk brygghus og  har en kapasitet
på 1000 liter. Det står tre store gjæringstanker der og hver av dem rommer 2000 liter. Med dette utstyret har bryggeriet mulighet til å brygge mer enn 100 000 liter i året, noe som definitivt kommer til å gå raskt ut fra både baren og fra vinmonopolets hyller!

Vi gleder oss til fortsettelsen, og er spent på hva mer som etterhvert duker opp fra Grünerløkka Brygghus.

Photo 05.07.14 16 12 28

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s