La humla suse..

Photo 20.05.14 20 34 39Siden Sten så fint skrev om sin humle «challenger» som han plantet i potter i går, må jo nesten jeg komme med en update angående humlen som jeg plantet ut idag!

East Kent Goldings, også kjent som EKG er en allsidig humle som brukes i en rekke engelske ales. Dette er en type som heter «Early bird», og nå skal den få slynge seg oppetter veggen utenfor SKUMbag HQ, Søylegården nanobryggeri. Røttene er ganske solide og den har fine blader allerede.

Jeg gravde en liten grøft som jeg fylte med litt leca og jord. Dette er viktig for at ikke Photo 20.05.14 20 41 50røttene skal drukne. Deretter plantet jeg de to humleplantene med et godt mellomrom og mye næringsrik og frisk jord. Jeg gjødslet med litt nitrogenrik gjødsel for å få plantene til å vokse. Etterhvert vil jeg forsiktig også bruke noe gjødsel som er rikere på fosfor, noe som gjør at blomstene/»humlekonglene» lettere utvikles.

Humleplantene har fått plass på et solrikt sted, og er skjermet for vind. Dette skal det bli spennende å følge med på, forhåpentligvis blir det nyhøstet humle i ølet snart.

Så nå Sten, får vi se hvem som får humla til å vokse høyest i sommer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s