Frogpubs-Frog and Princess

frog and princessFrogpubs er en mikrobryggerikjede i Frankrike som startet opp i 1993. Her kan du komme for å oppleve ordentlig eneglsk pubatmosfære akkompagnert med tilfredstillende øl og god mat.  I Paris er det hele 5 puber. 4 av disse har eget mikrobryggeri i sitt etablissement. Man finner også 1 Frogpub og mikrobryggeri i Toulouse og Bordeaux.

1092

Jeg var spent på å sjekke ut fransk mikrobryggeriøl, da jeg reiste på storbyferie til Paris i februar i år med min kjære samboer. Jeg ble positivt overrasket over det trendy og rustikke interiøret i puben Frog and Princess, men jeg ble skuffet over at de hadde sluttet med brygging inne i lokalet. Dette var den eneste av frogpubene som ikke hadde eget mikrobryggeri. Det unge personalet var anglofile og pratet flytende engelsk. Servicen var bra. De var velvillig til å bistå med svar på spørsmål og fortelle om konseptet deres.

Jeg var interessert i å smake på alle ølene deres, så jeg bestilte et brett med samples fra sortimentet deres.

Jeg ble ikke overbegeistret over kvaliteten på ølet, er jeg redd jeg må innrømme.

Frog Natural Blonde, ABV 4,2%-er gjæraktig og blomsteraktig i smaken. Den har også hint av fruktighet i seg. Det føles som å drikke en gammel pilsner , som har stått i solen en stund. Det var en skuffende ølopplevelse.

bilde(4)

Ginger Twist, amber, ABV: 4,2%-var det ølet jeg likte best av sortimentet deres. Den er medium gylden i fargen med lite skum. Den har en søt aroma av karamell med et hint av

krydder og humle. Ettersmaken er søt. Lukten av ingefær er ganske fremtredene med lett sitruspreg og gjær.

Maison Blanche, hveteøl, ABV: 4,2%-er et lettdrikkelig sitruspreget hveteøl av belgisk herkomst. Det er laget av tsjekkisk humle, og man kan ense et snev av koriander. Jeg er personlig ikke glad i hveteøl. Dette ølet var tamt og ingen «høydare.»

Parislystic, bitter, ABV: 5,2%– smaken er lett med hint av humle, karamell og aprikos. Fargen er lyserød og lysegul med et vakker lett hvitt skumlag. Etter min smak var det et lite spennende og kjedelig øl uten noen spesiell karakter.

Dark de Triomphe, stout ABV 5%– har en mørkebrun farge. Skumlaget har en medium kremfylt fin farge. Aromaen er av brent malt og sjokolade. Selve smaksopplevelsen oppleves litt kjedelig, men man kjenner brent malt, sjokolade, karamell, tørket humle, litt sødme og en medium bitter ettersmak.

Inseine, bitter, ABV: 4,4 %-dette var det dårligste ølet fra sortimentet deres. Dette var som å drikke Bud Light eller Keystone Light. For de som ikke har vært i USA og drukket masseprodusert «skitøl» smaker det nesten som smaktilsatt vann. Mens jeg drakk dette ølet husket jeg en sarkastisk analogi om amerikansk øl: «American beer is like fucking in a canoe. It’s fucking close to water!»Fargen på skummet er lyst og lite skumdannelse. Aromaen er karamellaktig med hint av smør. Man kjenner et snev av humle i smaksopplevelsen. I tillegg til å minne om vann, så var det lite eller ingen kullsyre. Kjøp heller Farris eller San Pellegrino!

 

frog and princess2

Selv om at jeg ikke var særlig tilfreds med ølet til Frog Pubs anbefaler jeg dere til å besøke  et par av pubene deres når dere er i Paris. Det er en fin atmosfære i lokalene deres og servicen er bra. Maten deres kan jeg anbefale. Paris har mange irske puber, hvis du er lei av Guinness og Kilkenny er det verdt å utforske Frog pubs som et alternativ. De serverer øldrinker for dem som gjerne vil prøve litt uortodkse drinker.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s